Na Náchodsku auto před supermarketem srazilo několik lidí včetně dětí

před 3 týdny 24

foto V Polici nad Metují na Náchodsku auto srazilo několik lidí před supermarketem, 9. dubna 2024. Jednoho zraněného přepravil do nemocnice vrtulník.

Police nad Metují (Náchodsko) - V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem dnes odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Sedm zraněných včetně dvou dětí bylo přepraveno do lékařských zařízení. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník. ČTK to řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Lucie Hanušová. Policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že zraněných je pět dospělých včetně řidiče a tři děti. Podle mluvčí hasičů Martiny Götzové auto narazilo do fronty lidí čekajících na zmrzlinu. Nehoda se stala před 16:00.

"Transportovali jsme a ošetřili celkem sedm lidí, nikdo nebyl v přímém ohrožení života. Jednoho zraněného přepravil do nemocnice vrtulník, ostatní do lékařských zařízení pozemní posádky," řekla ČTK Hanušová.

Mezi zraněnými je i řidič osobního vozidla. "U řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol," řekla bez dalších podrobností policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Případ vyšetřuje policie. "Krátce před 16. hodinou došlo na parkovišti u OD Penny v Polici nad Metují ke střetu osobního auta s chodci. Osm osob včetně řidiče utrpělo zranění, z toho tři děti. Alkohol u řidiče vyloučen. Příčina nehody je předmětem šetření," uvedla na sociální síti X policie.

Z posledních let je známý například případ autobusu, který v červnu 2020 na slánském autobusovém nádraží narazil do zastávky, u níž stáli lidé. Jeho řidič měl na nohou nevhodnou obuv, domácí pantofle. Zemřel žák první třídy, který s dalšími dětmi seděl na obrubníku, další tři lidé utrpěli zranění. Šoféra soudy potrestaly podmínkou a zákazem řízení.

Loni v únoru najelo v Praze v Jugoslávské ulici u tramvajové zastávky osobní vozidlo na chodník a srazilo chodce a poté narazilo do budovy. Záchranáři ošetřili pět zraněných - dva z vozu a tři chodce, všichni byli mimo ohrožení života. Podle policie řidič pravděpodobně havaroval vlivem zdravotní komplikace.

V březnu 2021 najela dodávka do tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze 6, kde srazila několik lidí. Záchranáři ošetřili šest lidí, z toho dva vážně zranění skončili v nedaleké Ústřední vojenské nemocnici. Padesátiletý řidič dodávky měl zřejmě těsně před nehodou zdravotní problémy, podle předběžných informací ztratil vědomí, vážně se nezranil.

O měsíc později najelo auto v Mladé Boleslavi před jednou z bran automobilky Škoda Auto ve vysoké rychlosti do lidí. Tři lidé byli zraněni, z toho jedna žena vážně. Řidiče vozu zadržela policie, pravděpodobnou příčinou byla podle policistů jeho zdravotní indispozice.

Přečtěte celý článek