Náhlá smrt 13letého fotbalisty otřásla Rumunskem. Bolesti a zástava srdce, svědci řekli důvod

před 2 měsíce 53

Ve středu 21. února šel třináctiletý Cifor Hodoroga z rumunského města Maieru na fotbalový trénink. Po jeho skončení ještě chvíli zůstal, aby si zakopal se svými kamarády. Brzy si ale začal stěžovat na bolesti nohou a břicha a následně upadl do bezvědomí. Tématu se věnuje i slovenský portál Nový Čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do Prahy přijedou hvězdy. Fotbalová Sparta si zahraje s Liverpoolem, Slavia s AC Milánem

Na místo byla proto přivolána sanitka. Lékaři u chlapce zjistili zástavu srdce a zahájili okamžitou resuscitaci. Zachránit se jim ho ale už nepodařilo.

„Mnoho spolužáků říkalo, že pil energetické nápoje. Když se to stalo, měl v sobě už tři plechovky,“ řekl podle místních médií jeden z přátel oběti. „Cifor byl aktivní, sportovně založený kluk. Nikdy nejevil známky únavy nebo nemoci. Nezdálo se, že by měl nějaké zdravotní problémy, spíše naopak,“ popsal jeden z fotbalových trenérů.

V Rumunsku tragédie vyvolala debatu o porušování zákona o prodeji energetických nápojů nezletilým, který platí od začátku letošního roku. „Láme mi srdce, že dítě opustí tento svět tak rychle kvůli lhostejnosti nás všech. S novým zákonem by měly být kontroly důraznější a lidé, kteří prodávají energetické produkty, cigarety nebo alkohol nezletilým, by měli být kontrolováni a pokutováni. Zdá se, že v naší zemi obchody prodávají zboží za každou cenu, dokonce i za cenu života dítěte,“ řekl starosta Vasile Bors.

Tragédie zasáhla i Rumunskou fotbalovou federaci. „Rumunská fotbalová federace lituje ztráty mladého fotbalisty a vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a příbuzným,“ uvedla federace v prohlášení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřela německá fotbalová legenda. Jeho gól rozhodl o vítězství na MS 1990

Přečtěte celý článek