Historické vítězství v českém esportu. Pardubické Dynamo Eclot bere dva miliony korun

před 1 měsíc 37

Dynamo Eclot prošlo finálovým víkendem bez jakékoliv porážky. V pátečním úvodním zápase si poradilo s aktuálními mistry ČR z týmu Sampi.Tipsport. Následně si v bitvě o postup do finále hráči červených blesků pochutnali na Unity. A pak jen čekali, kdo se jim postaví ve finále.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ambiciózní česká hra se ukázala světu. Gray Zone Warfare je nemilosrdná a plná nebezpečí

Nakonec to bylo liberecké mužstvo Sinners a došlo tedy ke střetnutí velkých rivalů. V minulé sezóně se týmy Dynamo Eclot a Sinners potkaly ve třech finálových duelech ze čtyř turnajů ze série MČR turnajů. Vítězství vždy slavili hráči s červeným bleskem a písmenem D na hrudi.

Nová sezóna nepřinesla žádnou změnu. Finále Tipsport CS Winter ovládlo opět Dynamo Eclot. Nadále tak trvá čekání někdejšího hegemona domácího Counter-Striku na triumf na domácím turnaji. Sinners mají poslední titul z podzimu 2022.

Dynamo Eclot si kromě zlatých medailí odneslo výhru 180 tisíc korun i pohádkový bonus ve výši dvou milionů. Pardubické mužstvo totiž získalo páté vítězství z osmi posledních turnajů a tím zkompletovalo Tipsport Grand Slam.

To, co nevyšlo na loňském MČR v Brně, kde bylo Dynamo Eclot pouhý bod od celkového vítězství, se podařilo na druhý pokus v Praze.

„My jsme si celou dobu věřili a věděli jsme, že to máme v rukou. Následující cíl je vyhrát další turnaje, dostávat se dál v Evropě. Myslím, že máme dobře našlápnuto a budeme jen stoupat,“ řekl po historickém vítězství Pavel Vaněk alias replay z týmu Dynamo Eclot.

Důvod k oslavám měl i podnikatel a majitel hokejových Pardubic Petr Dědek. Ten investoval do týmu Dynamo Eclot v květnu 2021, nyní se dočkal historického vítězství.

Nejlepší české a slovenské týmy se teď mohou soustředit na mezinárodní turnaje a pokusit se vylepšit své postavení ve světovém Counter-Strike žebříčku. Za několik týdnů se ale znovu pustí do akce na domácí půdě.

Druhý turnaj z MČR série Tipsport CS Spring začíná už v první polovině dubna. Na konci května se nejlepších osm mužstev utká v základních skupinách, aby si to rozdaly o čtyři postupová místa na velké finále, které se na přelomu května a června uskuteční opět ve Vodafone PLAYzone Aréně v Praze.

VIDEO: Podívejte se v televizním pořadu Enter na reportáž z loňského Tipsport MČR CS

Přečtěte celý článek