O prodlouženém velikonočním víkendu od pátku do pondělí zemřelo letos v Česku při dopravních nehodách sedm lidí, což je nejvíc od roku 2016. Všechny smrtelné nehody se týkají soboty a neděle. V předchozích letech se počet obětí nehod o volných velikonočních dnech pohyboval od dvou do šesti. V roce 2016, kdy byl poprvé Velký pátek státním svátkem, bylo stejně jako letos zemřelých sedm.

Praha 18:47 1. dubna 2024

řidič v dopravní zácpě, ilustrační foto

Na českých silnicích zemřelo letos o Velikonocích sedm lidí, nejvíce od roku 2016 (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„V sobotu evidujeme tři usmrcené osoby a v neděli čtyři. Ve třech případech šlo o řidiče motocyklů, ve třech o řidiče automobilů a jednoho cyklistu,“ řekl pro Radiožurnál zástupce ředitele dopravní policie Michal Hodboď.

Také v Karlovarském kraji po celý prodloužený víkend dohlížíme na bezpečnost na silnicích. Kontroly odhalily několik hříšníků, ovšem většina řidičů pravidla dodržuje. Řidiči, jezděte opatrně a užijte si Velikonoční pondělí. ‍♂️ #policiekvk pic.twitter.com/zcB405LEqw

— Policie ČR (@PolicieCZ) April 1, 2024

Jeden motorkář zahynul v sobotu na Náchodsku, když se střetl s osobním vozem mezi obcemi Nový Ples a Rasošky. Další zemřel také v sobotu u Nové Rabyně na Benešovsku po nárazu do svodidel a třetí v neděli na Havlíčkobrodsku po srážce s autem na silnici I/34 mezi obcemi Jitkov a Ždírec nad Doubravou.

Policie o Velikonocích zvýší kontroly na silnicích. ‚Nedodržování rychlosti je český nešvar,‘ říká Hodboď

Číst článek

Několik řidičů aut o víkendu zahynulo po nárazu do pevné překážky při vyjetí mimo silnici. Například v neděli krátce po půlnoci vyjel osobní vůz v Brně mimo silnici na stavbu, kde po nárazu do traverzy jeden člověk zemřel a dva skončili se zraněními v nemocnici.

Také v neděli zemřela na Domažlicku osmnáctiletá řidička, nezvládla zatáčku a narazila do stromu.

Letos na Velký pátek, který připadl na 29. březen, nezemřel při nehodách nikdo. V pondělí se zatím žádná smrtelná dopravní nehoda v zemi nestala.

Policie celé Velikonoce posílila kontroly. Při nich prověřuje třeba to, jestli řidiči nejezdí vyšší než povolenou rychlostí, a taky alkohol za volantem.

Vít Andrle, jud, ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. O velikonočním víkendu letos zemřelo na českých silnicích sedm lidí. Je to nejvíce od roku 2016

  2. Meteorologové odvolali smogovou situaci na většině území Česka. Ovzduší znečišťoval písek ze Sahary

  3. Příběh, který hýbe Francií. Výletnice našla ostatky dítěte, které se ztratilo před devíti měsíci

  4. ŽIVĚ: Hokejisté Pardubic vedou ve druhém semifinále proti Litvínovu 1:0. Poslouchejte přímý přenos

  5. Izrael zaútočil na íránský konzulát v Damašku. Při výbuchu zemřelo šest lidí, budova je zcela zničená

  6. Při explozi na východě Ukrajiny zemřel hodnostář Čajka. Kyjev ho obvinil z kolaborace s Ruskem

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme