Opilý řidič smetl muže na zastávce v Brně. Chtěl ujet, hlídka musela tasit zbraň, ukazuje video

před 3 týdny 33

Nicnetušící důchodce čekal na tramvajové zastávce – v tu chvíli se ale brněnskou Husovou ulicí řítil vysokou rychlostí osobní automobil. Ani úhybný manévr nedokázal srážce zabránit.

ČTĚTE TAKÉ: Několik řidičů s nepřipoutanými dětmi chytli policisté v Brně. Jen popojíždíme, vymluvili se

„Řidič nevybral zatáčku, dostal smyk a ve chvíli, kdy se ho pokusil vyrovnat, najel na ostrůvek. Sedmdesátidvouletý muž se pokusil uskočit, nicméně ve stejnou chvíli strhnul řidič řízení do kolejí,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Nehody si všimla hlídka strážníků a rychle přispěchala na pomoc. Šofér se mezitím pokusil zmizet.

„Strážník vytáhl služební zbraň a pod hrozbou jejího použití se pokusil řidiče zastavit. Nakonec nevystřelil, protože v okolí bylo mnoho nezúčastněných lidí a odražený projektil by je mohl ohrozit,“ řekl Ghanem.

Zatímco jeden ze strážníků pomáhal zraněnému seniorovi, jeho kolega se snažil zastavit prchajícího řidiče. S vozidlem se mu podařilo dostat přes pěší zónu až na náměstí Svobody. Tam se ho strážníkovi podařilo zastavit. Namířená služební zbraň byla jasným argumentem.

Při jeho dopadení policie zjistila, že roli v jeho chování hrál i alkohol. „Muž nadýchal 1,8 promile alkoholu a strážníci ho předali jako důvodně podezřelého z trestného činu,“ dodal Ghanem.

Opilý Polák skončil v rukou státních policistů a po vystřízlivění měl rozhodně co vysvětlovat. Za zběsilou jízdu centrem Brna mu hrozí vězení. Stav sraženého seniora by se měl, podle informací z úrazové nemocnice, pomalu zlepšovat. V současné chvíli je ale stále hospitalizovaný na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Divoká jízda kanálem v Brně. Mladík na videu riskoval život několika způsoby, varují experti

Přečtěte celý článek