Policie hlídá soud v Chomutově, bude jednání se Zítkem

před 1 týden 24

foto Policisté hlídkují u budovy okresního soudu před začátkem jednání v případu aktivisty Pavla Zítka, který je obviněn z šíření poplašné zprávy, 19. dubna 2024, Chomutov.

Chomutov - Budovu okresního soudu v Chomutově, před kterým dnes stane aktivista Pavel Zítko kvůli šíření poplašné zprávy, hlídají policisté. Hodinu před zahájením jednání jich tam bylo kolem dvaceti, včetně psovodů a příslušníků antikonfliktního týmu.

Soud přijal kvůli jednání mimořádná opatření. Budova bude pro veřejnost v podstatě uzavřena, vyjma účastníků řízení. Do budovy mohou vstupovat od 7:30.

Zítko bývá označován za dezinformátora. Kandidovat chtěl při posledních volbách na prezidenta, ale nepředložil dostatečný počet občanských podpisů, proto ho ministerstvo vnitra do voleb nepustilo. Loni v říjnu ho policie zadržela na dálnici D7 kvůli podezření ze zpronevěry.

Zítko na sebe v minulosti upozornil například u Obvodního soudu pro Prahu 8, kde hlasitými projevy a skandováním spolu s dalšími lidmi vyjadřoval podporu několika obžalovaným. Soud v Chomutově přijal bezpečnostní opatření a omezil pohyb po budově. Zavřená zůstane podatelna, pokladna a informační centrum. Zájemcům o účast na řízení z řad veřejnosti budou při vstupu do budovy vypsány vstupenky do jednací síně. Počet míst pro veřejnost v jednací síni je 35.

Přečtěte celý článek