Prosazujeme zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany v 1. a 2. stupni závislosti, protože vládní návrhy jsou nap...

před 3 týdny 37
Prosazujeme zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany v 1. a 2. stupni závislosti, protože vládní návrhy jsou naprosto nedostatečné.

Na schůzi Sněmovny se v tomto týdnu bude mimo jiné v závěrečném třetím čtení hlasovat o návrzích na zvýšení příspěvků na péči pro vážně zdravotně postižené občany závislé na péči jiných osob. Hnutí SPD předložilo návrh na zvýšení těchto příspěvků již na začátku tohoto volebního období, ovšem vládní poslanci více než dva roky blokují jeho řádné projednání. Aktuální vládní návrh je naprosto nedostatečný a nespravedlivý, protože neobsahuje zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany v 1. stupni závislosti, přestože se nezvyšoval již téměř 9 let a činí pouhých 880 korun měsíčně. Přitom tento příspěvek ještě v roce 2012 činil 2 tisíce korun měsíčně, než jej tehdejší vláda Petra Nečase (ODS) bezdůvodně takto enormně snížila. Hnutí SPD navrhuje jménem naší poslankyně Lucie Šafránkové v pěti variantách zvýšit příspěvek na péči také občanům v 1. stupni závislosti i výraznější zvýšení příspěvku na péči občanům ve 2. stupni závislosti, protože i zde je vládní návrh nedostatečný. Hnutí SPD dlouhodobě hájí zájmy občanů se zdravotním postižením, na rozdíl od současné asociální vlády Petra Fialy.

Přečtěte celý článek