Rittich čaroval. Vychytal i Pastrňáka, po jehož chybě pak Boston znovu prohrál

před 2 měsíce 86

 Reuters

Útočník Bostonu Pastrňák sehrál smolný zápas.

Jen 27 vteřin poté, co jeho spoluhráč Van Riemsdyk otevřel v 9. minutě skóre, mohl rodák z Havířova vedení domácích zdvojnásobit. 

Po krásné individuální akci překonal krajana Ritticha v brance Los Angeles, jenže hosté si vzali trenérskou výzvu - a úspěšně. Gól kvůli kontaktu DeBruska s brankářem neplatil.

Kings záhy vyrovnali, ovšem Pastrňák si alespoň trochu spravil chuť, když se asistencí podílel na druhé trefě Van Riemsdyka, který opět dostal Bruins do vedení.

Ve druhé části odskočili domácí na rozdíl dvou tref, když z dobré práce dalšího českého hokejisty Jakuba Lauka těžil svým prvním gólem v sezoně Richard.

Jenže Gavrikov a Laferriere skóre dorovnali. Z rovnovážného stavu se však Králové těšili jen několik desítek vteřin a Frederic zajistil Bostonu znovu náskok.

Ani teď ho však domácí neudrželi. Třetí český forvard Bruins Pavel Zacha šel v závěru třetího dějství za faul na trestnou lavici a s vypršením přesilovky vyrovnal 95 vteřin před koncem Kopitar, jehož nechali obránci trestuhodně volného před gólmanem.

V prodloužení byl v hlavní roli Pastrňák. A také jeho omaskovaný krajan Rittich.

Gólman nejprve skvěle zakročil proti DeBruskovi. Vzápětí se do šance nádherně proháčkoval právě Pastrňák, jemuž v poslední chvíli zabránil v zakončení faulem Clarke.

V přesilovce vypálil český kanonýr do šibenice, ale Rittich čaroval a střelu zneškodnil. Gólem tak neskončil ani čtvrtý Pastrňákův pokus v utkání.

S končící početní výhodou Pastrňák v útočném pásmu nepřesně přihrál, hosté bleskově vysunuli Clarka naskakujícího z trestné lavice a jednadvacetiletý Kanaďan, jenž hrával i slovenskou extraligu za Nové Zámky, samostatný únik parádně proměnil.

Boston tak prohrál už čtvrtý zápas v řadě, všechny navíc před vlastním publikem.

Výsledek NHL:

Boston - Los Angeles 4:5 v prodl. (2:1, 1:1, 1:2 - 0:1)

Branky: 9. a 15. Van Riemsdyk (na druhou Pastrňák), 34. Richard (Lauko), 48. Frederic - 12. Roy, 37. Gavrikov, 46. Laferriere, 59. Kopitar, 65. Clarke. Střely na branku: 31:35. Rittich odchytal za Los Angeles celý zápas, inkasoval 4 branky z 31 střel a úspěšnost zásahů měl 86,21 procenta. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Van Riemsdyk, 2. Clarke, 3. Frederic.

Přečtěte celý článek