Skandál v německém fotbale. Rozhodčí si ve sprše natáčel asistentky, mezi nimi i nezletilé

před 2 měsíce 73

Osmadvacetiletý rozhodčí z regionální ligy měl asistentky bez jejich vědomí natáčet mezi lety 2018 až 2021. Podle deníku HAZ se případ týkal hned devíti žen.

ČTĚTE TAKÉ: USA hýbou svědectví zneužívání „problémových“ dětí. Soukromý byznys saje ze státu miliardy

Na nahé záznamy narazila v jeho mobilu bývalá přítelkyně. Některé byly natočeny skrz klíčovou dírku, jiné byly zřejmě pořízeny přímo v šatně pomocí mobilu ukrytého ve sportovní tašce a nastaveného tak, aby zabíral sprchový kout.

„Právní následky pro rozhodčího byly navzdory trestním oznámením některých postižených relativně mírné. Jeho byt byl prohledán, mobil a datové nosiče zabaveny,“ napsal deník Express. Rozhodčí rezignoval na své funkce v Niedersächsischen Fußballverband a byl odsouzen k pokutě ve výši 3 500 eur, aniž by došlo k veřejnému soudnímu procesu.

Rozhodčí se po svém odsouzení ženám písemně omluvil a ujišťoval je, že záznamy nešířil ani nezveřejnil na internetu. Některé oběti nyní usilují o občanskoprávní žalobu a požadují odškodnění. Výpověď jedné postižené pro HAZ dokazuje i rozsah psychologických dopadů: „Vždy hledám kamery a už se na zápasech nesprchuji,“ uvedla jedna z obětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ptal se, jestli mě může osahávat. Exředitele školy v Rakovníku viní studentky z obtěžování

Přečtěte celý článek