Slavný fotbalista Alves jde do vězení. Někdejší hvězda Barcelony si má odsedět přes čtyři roky

před 2 měsíce 54

Prokuratura pro čtyřicetiletého bývalého fotbalistu požadovala devítiletý trest, právníci žalující strany dokonce dvanáct let. Alves se proti rozhodnutí může odvolat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela německá fotbalová legenda. Jeho gól rozhodl o vítězství na MS 1990

Alves byl kvůli podezření ze znásilnění zatčen loni 20. ledna. Jeho žádost o propuštění na kauci byla kvůli riziku útěku několikrát zamítnuta.

Svou verzi událostí Alves několikrát změnil. Nejprve tvrdil, že se s ženou v klubu, do něhož šel tancovat, vůbec nesetkal. Poté popřel, že by s ní měl sexuální kontakt, který později přiznal, ale tvrdil, že k němu došlo se vzájemným souhlasem. Původní popření sexu vysvětlil Alves snahou zachránit své manželství.

Sexuální skandál výrazně poškodil Alvesovu image charismatického šampiona, jenž během bohaté a dlouhé kariéry získal přes 40 trofejí. S Barcelonou vybojoval šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Za sebou má také angažmá v Seville, Juventusu, Paris St. Germain nebo Sao Paulu. Za brazilskou reprezentaci odehrál 126 utkání. V roce 2021 získal olympijské zlato v Tokiu a předloni v Kataru se zúčastnil potřetí mistrovství světa. Po vypuknutí aféry přišel o angažmá v mexickém klubu UNAM Pumas.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pittsburgh vyvěsil Jágrův dres s číslem 68. Největší dík patřil rodičům

Přečtěte celý článek