SLEDUJTE: Bývalí prezidenti Klaus a Zeman k pětadvacátému výročí Česka v NATO

před 1 měsíc 33

12. 3. 2024AktualizovánoPrávě teď|Zdroj:

ČT24

Speciální vysílání ČT24 k výročí vstupu ČR do Severoatlantické aliance (zdroj: ČT24)

Pětadvacet let od vstupu České republiky do NATO si v úterý připomíná v České televizi řada hostů, od bývalých prezidentů Václava Klause a Miloše Zemana přes náčelníka generálního štábu Karla Řehku po bývalého generálního tajemníka Severoatlantické aliance George Robertsona.

Vstupu Česka do NATO, ke kterému došlo 12. března 1999, se věnoval pořad 90' ČT24. Ten nabídl rozhovor s bývalým generálním tajemníkem Aliance lordem Georgem Robertsonem. Zmínil také současnou ruskou agresi na Ukrajině. „Jsem přesvědčen, že (ruský vládce Vladimir Putin) musí odvolat své vojáky domů a uznat, že se udělala strašná chyba,“ uvedl mimo jiné.

Speciál pořadu Události, komentáře zahájil v 21:00 rozhovor bývalých prezidentů Václava Klause a Miloše Zemana. Dalším hostem bude premiér Petr Fiala (ODS). O stavu české armády dále promluví náčelník generálního štábu Karel Řehka nebo bývalí náčelníci Aleš Opata a Jiří Šedivý.

Čtvrt století od vstupu do NATO v úterý také připomněly konference na Pražském hradě nebo přelet šestice vojenských letounů nad centrem Prahy.

Přečtěte celý článek