Šokující: Německo zakázalo vstup do země rektoru Glasgow University

před 2 týdny 29

12. 4. 2024

čas čtení 4 minuty

Německo v pátek zakázalo vstup do země věhlasnému chirurgovi, Ghassanu Abu Sittovi, který byl VČERA  jmenován rektorem Glasgow University. ("Rektor" je  na skotských univerzitách reprezentativní ceremoniální funkce pro známé osobnosti, to, čemu se říká rektor na českých univerzitách, tedy manažer univerzity, je ve Skotsku Vice-Chancellor nebo Principal. Tím je v Glasgow Sir Anton Muscatelli.)

Inaugarace dr Ghassana Abu Sitty v Bute Hall Glasgow University jejím rektorem:

Breaking: Ghassan Abu-Sittah, dem neuen Rektor der @UofGlasgow , wird am Berliner Flughafen die Einreise verweigert. Er soll auf dem dreitägigen Palästina- Kongress sprechen, der heute beginnt @wirklagenan https://t.co/JmX9cr13YC

— Ellen Roß (@EHimmelblau) April 12, 2024


Chybné poučení z holocaustu: Německá vláda deportovala čelného válečného chirurga, který byl  zvolen rektorem Glasgow University, aby nemohl na konferenci v Berlíně svědčit o zvěrstvbech, které zažil, když pracoval v Gaze:

The wrong lesson from the Holocaust: the German government deports a leading war surgeon who was elected as Rector of the University of Glasgow this month to prevent him from describing in Berlin the atrocities he witnessed while serving in Gaza. https://t.co/6uLmV7yS32

— Kenneth Roth (@KenRoth) April 12, 2024

Tohle je neobyčejně závažné. Věhlasnému lékaři, rektoru britské univerzity, britskému občanu byl zakázán vstup do Německa. Porušuje to všechny zákony, a to jen proto, že je to Palestinec.

This is extraordinarily serious. A prominent doctor, rector of a British university, British citizen, prevented from entering Germany in violation of every law simply because he is Palestinian https://t.co/OGDMvpza3P

— Bruno Maçães (@MacaesBruno) April 12, 2024

Ghassan Abu Sita cestoval do Německa, aby tam vystoupil na palestinské konferenci. Tu napadla německá policie, v budově konání konference vypnula elektřinu a konferenci rozehnala:


Německá policie zaútočila na budovu Palestinského kongresu a vypnula elektřinu. Důkaz, že fašisti nemusejí být ve vládě, aby měli moc!

Tohle je šílené A bude to mít obrovské důsledky.

This is nuts. And it will backfire big time. https://t.co/bH2f9LEhKO

— Jannis J Grimm (@jannisgrimm.bsky.social) (@jannisg
Přečtěte celý článek