Strážníci vypátrali ženu, která v Praze pohodila štěňata. Jak se mláďatům „z krabice“ daří?

před 1 týden 25

Když strážníci našli na apríla v krabici pohozená štěňata, bylo jim jen jedenáct dní. Z krabice nalezené u obchodu na Černém Mostě se ovšem rychle dostala do útulku v pražské Troji, kde se o ně starají a z nejhoršího jsou už venku.

ČTĚTE TAKÉ: Čech trefil pohádkový jackpot. Vsadil náhodným tipem, vyhrál 130 milionů korun

„Osud opuštěných štěňat nebyl strážníkům lhostejný. Využili fotek, které kolovaly na sociálních sítích a ze kterých bylo zřejmé, že se žena, která je odložila, velmi často pohybuje i s fenou v okolí stanice metra Černý Most a začali oblast monitorovat. Minulý týden měli štěstí a na dotyčnou narazili. Ta se jim pak doznala, že štěňata odložila,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie hlavního města Prahy Irena Seifertová.

V útulku tak skončila na vyšetření i fena, která štěňata porodila. „Její zdravotní stav byl v pořádku, takže se druhý den vracela k majitelce,“ uvedl pro CNN Prima NEWS veterinář trojského útulku Václav Steinbauer. Feně se sice u její majitelky daří dobře, ovšem pohozená štěňata by bez pomoci v krabici nepřežila. Podle informací CNN Prima NEWS by mělo jít o cizinku, která se pohybuje mezi pražskými bezdomovci.

„Štěňátka se podařilo zachránit všechna. Je vidět, že jim strava opravdu svědčí, krmíme je třikrát denně a jednou v noci,“ doplnil Steinbauer. Není se tak čemu divit, že osm pejsků a jedna fenka rostou podle ošetřovatelů doslova před očima.

Pokud nenastanou žádné komplikace, budou štěňata připravená k adopci zhruba za tři týdny. Útulek ale nepřijímá žádné rezervace a zájemce bude velmi pečlivě vybírat, aby štěňata našla opravdu šťastný domov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mašek: Údaje o střelbě na fakultě se dozvídáme náhodně. Je to živý spis, oponoval Letocha

Přečtěte celý článek