Svědectví k ozbrojenému přepadení domu na Domažlicku: Místní zmínili možný motiv násilníků

před 2 týdny 34

O tom, že přepadení domu souvisí s podnikáním jeho majitele, je přesvědčeno hned několik obyvatel obce Filipova Hora. „To musí být na mrtvici, když vám v noci takhle někdo vlítne do baráku. Vím, že se jedná o nějakého Němce a že provozuje bordely,“ popsal pro CNN Prima NEWS jeden z místních.

ČTĚTE TAKÉ: V domě na Plzeňsku spoutali ozbrojenci několik lidí. Hledá je česká i německá policie

„Volala mi sousedka, že je to tady obsazené a že se kvůli tomu nedostala do práce. Prý tady byli zakuklenci a policajt se psem,“ popsala další obyvatelka obce u Tlumačova na Domažlicku, která se o přepadení dozvěděla až ráno.

Že dům patří muži, který provozuje nevěstinec, redakci CNN Prima NEWS řekl i starosta Tlumačova Miroslav Kabourek. Za kuplířství měl domažlický soud Němce potrestat tříletou podmínkou. Podle rozsudku měl v roce 2016 získat nejméně čtvrt milionu korun jako provizi ze sexuálních služeb, které v jeho nočním klubu poskytovaly prostitutky.

K vloupání do rodinného domu na Filipově Hoře došlo v noci na pátek. Do budovy vtrhlo komando ve falešných policejních uniformách. „Krátce před druhou hodinou ranní jsme přijali oznámení o tom, že do domu měli vniknout ozbrojení muži a spoutali tam několik osob,“ řekla mluvčí policie Plzeňského kraje Dagmar Brožová.

Podle informací CNN Prima NEWS si čtyři maskovaní muži odnesli z domu hotovost a cennosti za bezmála čtvrt milionu korun. „Vím o tom z médií, policisté mě nekontaktovali. Co se týká osoby, která je u nás trvale přihlášena, tak mi přišla naprosto bezproblémová,“ řekl Kabourek.

Do domu se pachatelé pravděpodobně dostali tak, že rozbili vstupní dveře. Při přepadení neměli lupiči nikoho zranit. Na místo okamžitě přijeli kriminalisté a policejní hlídky. „Nasazen byl vrtulník, do pátrání jsme povolali i německé kolegy,“ dodala Brožová.

Jestli mohou mít podnikatelské aktivity majitele domu souvislost s přepadením, odhalí až další policejní vyšetřování. Vyšetřovatelé mezitím po pachatelích loupežného přepadení stále intenzivně pátrají.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Falešný bankéř s kurýrem v Praze okradli ženu o půl milionu. Policie radí, jak nenaletět

Přečtěte celý článek