Tereza Brodská: Jsem extrémně stydlivý člověk

před 4 týdny 26

ROZHOVOR/ Seriál České televize Smysl pro tumor sice už skončil, ale dál žije svůj život ve zpětném vysílání a na sociálních sítích. Těžko bychom z poslední doby našli jiný program, který vzbudil tak mohutné a, nutno říct, vesměs pozitivní reakce. Jako by se diváci ztotožnili s názorem režisérky Terezy Kopáčové, která se v rozhovoru pro náš časopis před časem vyznala, že jí učarovala klipovitá forma vyprávění belgického originálu, zdánlivě jdoucí proti vážnému obsahu obsahujícímu onkologické onemocnění. K popularitě cyklu bezesporu přispěla i postava maminky nemocného Filipa Jarky, s níž se diváci až nadstandardně identifikovali. Tereza Brodská (55), která ji ztělesnila, s námi se sympatickým nadhledem hovořila o roli, která rozhodně nebyla snadná.

Celovečerní film jste natočila před pěti lety. Šlo o slovenský snímek Casino.sk. Docela dlouhá doba …

To byla navíc jenom taková kamarádská výpomoc. Nic velkého.

Čím to je? Dávkujete si práci? Odmítáte scénáře?

Ráda bych dopřála luxus dávkovat si práci, ale je to spíš tím, že nechodily nabídky na zajímavé role. Navíc, herectví není moje alfa a omega. To rozhodně ne. 

Někdy bylo?

Možná po škole, když jsem začínala. V jednu dobu jsem učinkovala i ve třech divadlech najednou, žila jsem pouze hraním, úplně mě pohltilo. To už neplatí. Hlavně poslední roky je mi líto, že jsem nešla studovat něco jiného. Pohybuju se v úplně jiném prostředí, mám…

Přečtěte celý článek