Už ty zbytky klausismu vymeť, ODS. Boj proti euru je trapný

před 1 měsíc 38

Je to pořád stejný, už trochu nudný příběh. Občanská demokratická strana, ovšem soustavně v rozporu s názorem svých voličů, hlasitě odmítá zavedení společné evropské měny. I když i tohle tvrzení je trochu nepřesné. Proti euru je několik výrazných, mediálně vděčných osob, které si myslí, že na tom nasbírají politické body v rámci oslovování milovníků starého dobrého světa, kde má každé auto pořádný spalovací motor, každý správný chlap svůj kvér a bez papírků s obrázky v kapse nelze zaplatit.

ODS nechápe jednu ze základních věcí. Dlouhodobě dělá některé politické kroky, kterými jde proti členské základně, a hlavně proti voličům. Jsou to právě příznivci ODS, kteří byli vždy nejvíce proevropští, kteří hlasovali pro vstup do Evropské unie a kteří podporují prozápadní směřování Česka. Vždyť právě to pro ně v devadesátých letech představoval Václav Klaus, ačkoli se během let proměnil v zapšklou kremelskou kreaturu, která si dala za cíl podílet se na oslabování Západu, dokud to jen půjde.

Největší česká pravicová strana by se měla přestat schovávat za údajný konzerva­tismus, na kterém nic konzervativního není. Konzervatismus by měl chránit stálé a zásadní hodnoty. Bylo by dobře si říci, že měna mezi hodnoty nepatří, je to prostě technický prostředek pro to, jak něco zaplatit. Ekonomové se mohou dohadovat od rána do večera, ale klady i zápory zavedení eura už dávno známe a probrali jsme je tisíckrát.

Euro…

Přečtěte celý článek