Začal obrovský zátah na řidiče. Podívejte se na SEZNAM míst, kde policejní hlídky chytají hříšníky

před 1 týden 24

Seznam míst, kde budou hlídky, policie zveřejnila již dříve na svém webu.

„Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti,“ uvedla mluvčí policie. Na výběru hlídaných úseků se podílela i veřejnost. Lidé mohli do konce března policistům poslat tipy na riziková místa, kde řidiči často porušují předpisy.

ČTĚTE TAKÉ: Násilná smrt 14leté dívky napadené u školy otřásla Francií. Po útoku nožem jí selhalo srdce

„Sama veřejnost vytipovala přes čtyři tisíce míst. Celkem hlasovalo kolem 20 tisíc občanů. Kromě rychlosti kontrolujeme také dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, případně zákaz držení hovorového zařízení nebo povinnost připoutání a technický stav vozidla,“ sdělil CNN Prima NEWS plukovník Jan Straka s tím, že policisté ke kontrolám nakonec vybrali 1057 míst, kde budou hlídkovat po celý den.

Cílem pátečních preventivních akcí je podle policistů především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích.

Akce Speed Marathon se v podobném rozsahu konala i loni. Přestože policisté stejně jako letos informovali o kontrolách předem a zveřejnili seznam hlídaných úseků, zaznamenali přes 2 100 případů překročení rychlostních limitů. Většinu z nich tehdy projednaly hlídky na místě a rozdaly pokuty dohromady za 1,4 milionu korun. Celkem loni při Speed Marathonu policisté odhalili asi 2800 přestupků, kromě vysoké rychlosti také třeba telefonování za jízdy, nepřipoutání řidiče či spolujezdce a jízdu pod vlivem alkoholu nebo drog.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nehod motorkářů přibývá

Přečtěte celý článek