Začíná pražský Comic-Con, hostí herce z Terminátora, Červeného trpaslíka i seriálu Dallas

před 3 týdny 35

před 40 mminutami|Zdroj:

ČTK

,

ČT24

V Praze se od pátku do neděle koná festival popkultury Comic-Con Prague. Program ocení nadšenci filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Osobně se mimo jiné mohou setkat s herci ze sitcomu Červený trpaslík, seriálu Dallas a Herkules či filmu Terminátor.

Hned dva hosté letošního ročníku zamířili na Comic-Con z těžařské lodi Červený trpaslík, která dala název britskému sci-fi sitcomu: Chris Barrie, jehož diváci znají jako hologram Arnold Rimmer, a Craig Charles, tedy v seriálu technik Dave Lister.

Na Comic-Con Prague se vrací David Nykl, kanadský herec českého původu, dnes známý především jako Dr. Radek Zelenka z televizního seriálu Hvězdná brána: Atlantida. Pozvání přijal i jeho kolega Paul McGillion, tedy Dr. Carson Beckett.

Na seznamu hostů figuruje rovněž Robert Patrick, obsazený do hlavní záporné postavy, androida T-1000, ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování či Brendan Wayne, představitel postavy Dina Djarina v seriálu Mandalorian, kterou si také zopakuje v chystaném celovečerním filmu. Seriálový hit československých, respektive českých obrazovek devadesátých let připomene Patrick Duffy, jenž pro mnohé diváky zůstává především Boby Ewingem z Dallasu.

Herci ze seriálu Dallas (zleva): Patrick Duffy, Linda Grayová a Larry Hagman

„Kevin Sorbo, jehož proslavila role ve filmu Herkules a Amazonky a následně v seriálu Herkules, nebo Michael Ironside, významný herec s více než 270 filmovými a televizními rolemi, známý zejména jako herec zloduchů a antihrdinů. Fanoušci si ho mohou pamatovat třeba z Top Gunu, Total Recall, Terminator Salvation nebo z Hvězdné pěchoty,“ zmínil za pořadatele další hosty Pavel Renčín.

Dvacet tisíc návštěvníků

Vedle herců k hostům patří také komiksoví výtvarníci či spisovatelé. Součástí programu jsou herní turnaje, tematicky zaměřené výstavy, soutěž cosplayerů či gamingová i technologická zóna. Nepřehlédnutelná bude čtyřtunová socha Všemocného Bowsera ze světa Super Maria postavená z kostek Lega.

Loňský Comic-Con Prague, který se stejně jako ten letošní konal v pražské hale O2 universum, navštívilo přes dvacet tisíc lidí. Pražská akce navazuje na podobné festivaly, které mají tradici od roku 1970, kdy se v USA konalo první takové setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih.

Přečtěte celý článek