Mrazivé záběry likvidačního faulu v extralize: Hnus, zuří Voráček. Hráči se porvali v tunelu

před 1 měsíc 39

Ve 34. minutě druhého čtvrtfinále mezi Spartou a Libercem všem přítomným pořádně zatrnulo. Obránce Sparty Michal Moravčík po tvrdém zákroku Oscara Flynna letěl hlavou na mantinel a zůstal ležet na ledě.

Za pomoci lékařů z něj byl odnesen na nosítkách a převezen do nemocnice. „Stav Michala Moravčíka je stabilizovaný, míří na specializované vyšetření do nemocnice. Brzké uzdravení!“ napsala Sparta na svých facebookových stránkách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zloděj rozzlobil fanoušky i Jágra. Ten vzal spravedlnost do svých rukou

Incident měl dohru. Když dostal Flynn trest na pět minut plus do konce utkání a mířil do šaten, situace vyvrcholila bitkou v tunelu. Do ní se zapojilo hned několik hráčů obou celků. Z tribun navíc kromě nadávek létaly i kelímky. Rozhodčí po šarvátce udělovali další tresty a do kabin za rvačku poslali Vlacha a Aubrechta z Liberce a Buchteleho s Hrabíkem ze Sparty.

Kvůli zákroku na Moravčíka byli rozhořčeni nejen hráči a fanoušci Sparty, ale také hokejista Jakub Voráček. „Za mě to byla naprostá prasárna. Nechápu to. Tohle je absolutně bez respektu. Jsem hlavně rád, že je ‚Mora‘ v pořádku a bude v pohodě. Tyhle zákroky do hokeje nepatří,“ řekl po zápase obránce Sparty Michal Kempný. „Hnus. Flynn tři zápasy a rozhodující moment série!!“ zuřil na sociálních sítích Voráček.

Sparta se z děsivé situace dokázala oklepat a vyhrocený zápas nakonec vyhrála v prodloužení 3:2. Sparťanské vedení 2:0 na zápasy zařídil ve 13. minutě nastavení kapitán Michal Řepík. „Říkali jsme si, že to chceme vyhrát i pro něho, a jsem rád, že přišly zprávy, že by měl být v pořádku. Jsem rád, že jsme to pro něj zvládli,“ sdělil Řepík.

Také druhý sobotní zápas si podmanil favorit. Pardubice doma zvítězily nad Hradcem Králové 3:2, přestože ještě 11 minut před koncem prohrávaly 1:2. Dynamo spasil šest vteřin před třetí sirénou Robert Kousal. Série play off pokračují v úterý v Liberci a Hradci. V sestavě Bílých Tygrů bude prakticky jistě chybět Flynn, který by měl dostat trest od disciplinární komise. Kromě Flynna ale nenastoupí ani Lukáš Derner, který utrpěl zlomeninu nohy, když blokoval střelu Filipa Chlapíka. „Sezona tak pro něj bohužel předčasně končí. Dej se brzy do pořádku, Dery,“ napsali na síti X Bílí Tygři Liberec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Do toho, Devils. Útočník Palát učí své spoluhráče česky, NHL dorazí v říjnu do Prahy

Přečtěte celý článek