Fialova vláda dětinsky a krátkozrace poškozuje vztahy se Slovenskem jen proto, že Slovensko prosazuje mírové řešení války na Ukr...

před 1 měsíc 51
Fialova vláda dětinsky a krátkozrace poškozuje vztahy se Slovenskem jen proto, že Slovensko prosazuje mírové řešení války na Ukrajině.

Minulý týden vláda Petra Fialy (ODS) zrušila společné mezivládní konzultace se slovenskými partnery. Stalo se tak proto, že současná slovenská vláda zastává odlišný názor na válečný konflikt na Ukrajině a na způsoby jeho řešení. Slovenská vláda prosazuje mírové řešení a konec zabíjení na Ukrajině, zatímco vláda Petra Fialy podporuje vojenskou mašinérii, další dodávky zbraní a munice, a tím eskalaci konfliktu. Zahraniční politika současné české vlády je dětinská a krátkozraká, protože sousedské vztahy by měly být základem naší diplomacie. Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale mnohé současné společné důležité zájmy, při jejichž obhajobě bychom měli spolupracovat, zejména v rámci EU. Jde např. o oblasti zemědělství, energetiky, boje proti nelegální imigraci a proti dopadům Green Dealu. Hnutí SPD plně uznává právo občanů Slovenska zvolit si vlastní ústavní orgány a vždy budeme respektovat jakoukoli slovenskou politickou reprezentaci vzešlou ze svobodných voleb. Je to i projev úcty ke slovenským občanům. Chybný a trapný krok premiéra Fialy vztahy mezi občany našich zemí nezhorší. Ty jsou totiž dlouhodobé a nezávislé na jakékoli vládě, která se rozhodla mezi naše národy vrazit klín.

Přečtěte celý článek