„Asi ho chce konfrontovat.“ Ptali jsme se poslance ANO, proč se Babiš zajímá o Lipavského děti

před 1 měsíc 59
 Gabriel Kuchta, Deník NAleš Juchelka. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Předseda ANO Andrej Babiš omylem poslal e-mail na špatnou adresu. Na veřejnost se tak dostalo, co žádá po svých spolupracovnících: „Udělejte mi teze, podklady na tohoto zm*da. Napište mi příběh Izrael, jak se vykašlal na naše lidi, jak byl v Doha, jezdí všude, dělá kampaň, korespondenční volba.“ „Má děti? Jazyky?“ ptal se dál expremiér, na mysli při tom má pirátského ministra zahraničí Jana Lipavského. Stínový ministr práce a sociálních věcí z hnutí ANO Aleš Juchelka vysvětluje, proč s tím nemá etický problém.

Na co se v rozhovoru také ptáme:

  • Proč podle opozičního poslance Aleše Juchelky (ANO) potřebuje Andrej Babiš vědět, kolik dětí má ministr zahraničí Jan Lipavský.
  • Proč se šéf ANO místo toho nevěnuje vyvracení tvrzení, že má být podle Lipavského pro zemi bezpečnostní hrozbou.
  • Proč mluví o posílání dětí do války, když děti do ozbrojeného konfliktu nikdo nežene.

Jak na vás působí požadavek pana Babiše, aby jeho kolegové sehnali informace o panu ministrovi zahraničí Janu Lipavském?

Soukromá konverzace. Jak je možné, že někde unikne e-mail?

Není důležitý obsah, který zveřejnil server Novinky.cz?

Chápu to tak, že včera v Otázkách Václava Moravce napadl pan Lipavský Andreje Babiše. A ten se snaží získat informace pro přípravu na příští schůzi Sněmovny. Aby ho mohl konfrontovat s tím, co o něm prohlásil, tedy že je bezpečnostní hrozba. Připadá mi, že se normálně shánějí informace o situaci, která nastala.

Informace o dětech Jana Lipavského? I o tom chtěl Andrej Babiš zprávu.

To je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Přečtěte celý článek