Mráz a sníh ještě pár dní vydrží. Víkend ale přinese oteplení, dočkáme se i letních teplot

před 3 dny 31

Během úterý očekávají meteorologové maximální teploty do 10 °C. Převažovat bude zatažená obloha. Ta může být v jihovýchodní části území doprovázena občasným deštěm, který v polohách vyšších než 700 metrů přejde ve sněžení.

ČTĚTE TAKÉ: Evropu zasáhne nezvyklá vlna veder, tvrdí experti. Teploty mají lámat rekordy, rozhodne El Niño

V noci na úterý panovaly v Česku velké teplotní rozdíly. „Zatímco na jihu zůstaly kvůli velké oblačnosti teploty nad nulou, nejčastěji kolem 1 °C, v severní polovině našeho území, kde bylo celou noc vyjasněno, klesaly výrazně pod nulu, místy dokonce až k -15 °C,“ uvedla meteoroložka CNN Prima NEWS Jana Hujslová.

V platnosti je stále také výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varující před mrazem ve vegetačním období. Meteorologové předpokládají, že by mrazivé noci mohly vydržet až do pátečního dne.

Zataženo by mělo být i ve středu. Vyskytne se občasný déšť, přecházející v polohách vyšších než 700 metrů ve sněžení. K večeru budou zvláště v jihozápadní polovině našeho území srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 3 až 7 °C.

Chladnější počasí by v závěru tohoto týdne mělo podle meteorologů vystřídat výrazné oteplení. V pátek očekáváme denní teploty v rozmezí 12 až 16 °C.

Víkendové dny pak přinesou polojasné až skoro jasné nebe, které doprovodí teplotní maxima mezi 15 až 20 °C, postupně se však vyšplhají ještě výš – k 20 až 25 stupňům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jedl jsem burger a najednou měl nohy ve vodě, říká Čech ze zatopené Dubaje. Raději teď chodím bos

Přečtěte celý článek