Rusko udeřilo na Kyjev, Polsko aktivovalo svá a spojenecká letadla

před 1 měsíc 39

před 25 mminutami|Zdroj:

ČTK

Kyjev se v noci na neděli stal terčem dalšího ruského útoku, ve městě je slyšet výbuchy, nasazena je protivzdušná obrana, informuje agentura Ukrinform, podle níž letecký poplach platí na celém území Ukrajiny, která se už přes dva roky brání ruské agresi. Protivzdušná obrana pracuje i ve Lvovské oblasti, která hraničí s Polskem. Kvůli útoku tak byla aktivována polská a spojenecká letadla, sdělila polská armáda na síti X.

„Pokračuje letecký poplach! V hlavním městě pracuje protivzdušná obrana. Zůstaňte v krytech až do ukončení leteckého poplachu!“ vyzval na Telegramu šéf kyjevské vojenské správy Serhij Popko.

Zprávy o zraněných či škodách zatím nejsou k dispozici.

K aktivaci letadel polská armáda nesdělila příliš podrobností. Uvedla jen, že může být spojena se zvýšenou hladinou zvuku, zejména v jihovýchodní oblasti země.

Agentura DPA s odvoláním na proruské úřady na Ruskem anektovaném ukrajinském Krymu napsala, že Ukrajina v noci na neděli zaútočila na cíle v Sevastopolu, zemřel přitom jeden člověk, další čtyři utrpěli zranění.

Tamní proruské úřady tvrdí, že se jim podařilo rozsáhlý útok z větší části odvrátit, na sociálních sítích jsou ale k vidění záběry, které podle ukrajinských médií ukazují několik zásahů hlavního komunikačního centra ruské Černomořské flotily.

Přečtěte celý článek