Bookmakeři favorizují Pellegriniho na vítězství ve volbách prezidenta Slovenska

před 1 měsíc 36

foto Ilustrační foto - Kandidát na prezidenta Slovenské republiky Peter Pellegrini po předvolební televizní debatě v TV Markíza, 18. března 2024, Bratislava, Slovensko.

Praha/Bratislava - Sázkové kanceláře na Slovensku favorizují jako vítěze sobotního prvního kola slovenských přímých prezidentských voleb šéfa vládní strany Hlas-sociální demokracie Petera Pellegriniho, byť průzkumy veřejného mínění očekávají jeho těsný souboj s exministrem zahraničí Ivanem Korčokem. Vyplývá to z vypsaných kurzovních stávek. Očekává se, že Slováci vyberou novou hlavou státu až v rozhodujícím druhém kole hlasování, ve kterém by měl být Pellegrini favoritem.

Společnosti Fortuna SK, Niké, Synot Tip a Tipsport SK měly dnes dopoledne kurzy od 1,55:1 do 1,62:1 na to, že první kolo prezidentských voleb vyhraje Pellegrini. Menší šance dávají Korčokovi, který by podle některých sondáží mohl v sobotu získat nejvíce hlasů; na něj se kurzy pohybují od 2,25:1 do 2,32:1.

Podle průzkumu veřejného mínění nástupce nynější slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vzejde až z druhého kola voleb, do kterého postoupí dva nejúspěšnější kandidáti ze sobotního hlasování. Na celkové vítězství bookmakeři jasně favorizují Pellegriniho, když na něj vypsali kurzy od 1,30:1 do 1,36:1.

Hlavní bookmaker Tipsportu Pavol Boško uvedl, že tipující nejvíce sázejí na Štefana Harabina, který je třetím nejpopulárnějším prezidentským kandidátem. Podle sondáží jeho preference výrazně zaostávající za Pellegrinim a Korčokem. Boško uvedl, že se opakuje situace z předchozích prezidentských voleb v roce 2019. I tehdy byly nejvyšší vklady na Harabina, který do rozhodujícího kola hlasování nepostoupil.

Přečtěte celý článek