Chvíle děsu při záchraně batolete v Praze: Lezlo po parapetu v prvním patře, matka spala

před 1 měsíc 37

„V pátek krátce před devátou hodinou ranní přijal operátor tísňové linky oznámení, že se v jedné z ulic na Praze 2 nachází na parapetu domu ve zhruba šestimetrové výšce dvouleté dítě,“ uvedl pražský policejní mluvčí Richard Hrdina pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda oblíbené vychovatelky Janky otřásla Senicí. Exmanžel ji střelil osmkrát za bílého dne

Policisty upozornili vyděšení lidé, kteří procházeli ulicí. Policisté nesměli ztrácet čas. Hrozilo, že se dívka z prvního patra zřítí na ulici.

Dveře bytu ale nikdo neotvíral, nezbývalo tedy nic jiného, než se k oknu dostat zvenčí za použití žebříku. „Ahoj, počkej, pojď sem. Máš tam maminku? Pojď ke mně, nikam nechoď, dej mi pěstičku,“ říkal dítěti policista, který se snažil zabránit tragédii. Z druhé strany směrem do bytu byl totiž také krátký parapet, takže i tam hrozilo, že by dítě při pádu utrpělo vážný úraz.

Naštěstí vše dobře dopadlo a policistovi se povedlo dítě dostat do bezpečí. „Až ve chvíli, kdy policista zcela otevřel dvoukřídlé okno a odhrnul závěs, se uvnitř probudila matka dítěte, která si ho následně převzala,“ poznamenal Hrdina.

Celá akce díky obětavým policistům trvala jen pár minut. Po vyslechnutí ženy policisté zjistili, že šlo jen o nešťastnou souhru náhod. „Vystrašená matka byla velice ráda, policistům děkovala a celou situaci vysvětlovala tím, že velmi tvrdě usnula,“ dodal policejní mluvčí.

Díky siluetě Nuselského mostu se redakci CNN Prima NEWS podařilo zjistit, že celý incident se odehrál v Oldřichově ulici v Praze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zmizela a už se nenašla. Zabil 12letou dívku z Ústí jednoruký muž před spácháním sebevraždy?

Přečtěte celý článek