Matka udusila dcerku, protože plakala. Soud uznal polehčující okolnosti, dostala 13 let

před 1 měsíc 47

Žena se sama starala o dvě děti, nezvykle živého chlapečka a věčně uplakanou holčičku. K tomu nezájem otců a po zaplacení nájmu a dalších poplatků jen 2,5 tisíce korun na měsíc. Takhle popsala žena svůj život před tím, než spáchala vraždu.

„Fyzicky napadla svou nezletilou dceru v úmyslu usmrtit, neboť nezletilá plakala a obžalovaná ji nemohla utišit, a to tím způsobem, že si obžalovaná v dětské cestovní postýlce sedla obkročmo na nezletilou,“ zaznělo u soudu.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální vrah spal v posteli se svou matkou. V paneláku, kde žil i Zeman, ubodal historika

Holčičku pak udusila dekou, za což dostala 13 let. Podle státní zástupkyně je to ale málo, a tak se odvolala. Zákonná sazba je totiž mezi 15 až 20 roky. Podle vrchního soudu je ale předchozí rozsudek v pořádku.

„Soud prvního stupně zhodnotil všechny okolnosti pro uložení trestu od prohlášení viny, plného doznání obžalované k trestnému činu, spolupráci s orgány činnými v trestním řízení a také to, že do té doby žila řádným životem a k péči o děti nebyly doposud žádné výhrady,“ popsal pro CNN Prima NEWS mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

Podle obhájce byl rozsudek soudu prvního stupně správný, řádný a zákonný, včetně jeho odůvodnění. Podle státní zástupkyně ale v neprospěch ženy hovoří například to, že po činu nejprve dlouhé minuty hledala na internetu co dělat s dítětem, které nedýchá, a teprve pak zavolala záchranku. „Odůvodnění z mého pohledu bylo stručné, takže my nějaké další kroky zvážíme, až nám bude doručeno písemné vyhotovení toho usnesení,“ popsala pro CNN Prima NEWS státní zástupkyně Petra Dušková.

Rozhodnutí soudu už si v úterý ale žena osobně nevyslechla. Krátce před jeho vyhlášením se omluvila ze zdravotních důvodů. Rozsudek je ale po dnešku i tak pravomocný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální bitka dětí na Karlovarsku. Útočník kopal chlapce do hlavy, ostatní si to natáčeli

Přečtěte celý článek