Poslední akce legendárního Pankráce i herce Luďka Soboty. Vzniká osmý díl videohry Polda

před 1 měsíc 51

Nový Polda se znovu pustí do bláznivého a dobrodružného pátrání. Tentokrát se ale objektem hledání stane i on. „Aktuálně bychom chtěli opustit svět celebrit a dát zase klasickou adventurní pátračku. Pankrác bude na začátku hry unesen ze své rodné vesničky v Lupanech a hledat se ho vydá naše Monika z předchozího dílu, spolu se zbrusu novou postavou, popisují tvůrci na stránce s crowdfundingovou kampaní, co bude hlavním motivem Poldy 8.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci kultovní Mafie natočili čtyřhodinový film. Zahrnuje všechny mise z videohry

Hráči se tak mohou těšit, že se převtělí do celkem tří postav. Opět se bude cestovat časem a poznávat česká historie. Polda také vždy stavěl na vtipných a logických minihrách, tedy aktivitách, které hráči museli splnit, aby v příběhu pokračovali dále. Chybět nebudou ani v osmém díle.

Humorná série adventur Polda vtrhla na český videoherní trh v roce 1998. Na tehdejší dobu zaujala nejen svým humorem, ale od počátku vsadila i na skvělý dabing. Hlavní role se ujal herec Luděk Sobota a díky němu postava Pankráce získala duši.

Ta sice ve virtuální realitě nestárne, ale to samé se nedá říci o jeho hlasu v tom skutečném světě. Už dříve se spekulovalo, jak dlouho může osmdesátiletý Sobota dabovat Pankráce. Teď je jisté, že Polda 8 bude jeho posledním představením se slavným detektivem.

„Luďka Sobotu již bohužel dabing hodně vyčerpává, a protože nahrazení hlasu Pankráce, nebo imitace jeho hlasu, nám přijde vůči mistrovi velice nedůstojná, rozhodli jsme se, že Polda 8 bude vlastně takové rozloučení s postavou Pankráce,“ píší autoři na stránce s crowdfundingovou kampaní.

V dalších rolích celé série Polda zazněly hlasy i dalších tuzemských herců a hereček. Díky tomu se z Poldy stal klenot, který měl i povedenou grafiku. Tvůrci staví na kreslené grafice dodnes, ač v jednu dobu koketovali i s 3D.

Poslední Polda 7 vyšel před dvěma lety, mezitím si Petr Svoboda ještě střihnul práci na remasteru druhého dílu, který vyšel na konci loňského roku.

V posledních letech se Svoboda a Zima Software vždy obraceli na herní komunitu a prostřednictvím crowdfundingové sbírky vybírali peníze na vývoj. Na Poldu 7 získali téměř 1,5 milionu korun, na Poldu 2 Remástr dokonce 1,8 milionu.

V případě osmého dílu žádají o 1 088 888 Kč. Ani tentokrát nejspíš nemusí mít strach, že by se jim nepodařilo cíl splnit. Během prvních několika hodin po vyhlášení sbírky mají více než 700 tisíc korun. Kromě řady speciálních odměn lákají hráče i na další herní obsah.

„Pokud se nám povede vybrat částku 1 288 888 Kč, chtěli bychom vytvořit malou adventuru o zhruba 5-7 pozadích o tom, co se stalo s Pankrácem poté, co se usídlil v Egyptě,“ píší autoři.

Fanoušci Pankráce by tak mohli dostat pěkný bonus a zjistit, co se s jejich oblíbeným hrdinou stalo mezi pátým a šestým dílem.

„Chtěli jsme vám tedy udělat radost a poodkrýt tajemství, které Pankrác skrývá. Je hodně temné, ale i tak bychom vám ho chtěli prozradit. Tento dodatek bychom chtěli vydat jako první, ještě před vydáním samotného Poldy 8,“ lákají tvůrci.

Tato krátká videohra by pak vyšla ještě před samotným vydáním Poldy 8. Kampaň na podporu dalšího pokračování poběží více než měsíc, po jejím konci ale teprve začne ta nejtěžší část práce. Vývojáři odhadují, že kompletní hra by mohla být hotová v závěru roku 2026, aby si ji hráči užili jako další vánoční dárek.

VIDEO: Legendární česká adventurní série Polda se vrací

Přečtěte celý článek