Honor Magic6 Pro pokořil veškerou konkurenci, podle Dxomark je nejlépe fotícím mobilem

před 1 měsíc 52

Díky úzké spolupráci Honoru s francouzskými testovacími laboratořemi Dxomark se dalo očekávat, že jeho aktuální vlajkový model Magic6 Pro na tom bude velmi dobře prakticky ve všech pěti sledovaných kategoriích (hlavní fotoaparát, selfie fotoaparát, zvuk, baterie, displej). Výsledky u hlavního fotoaparátu předčily očekávání – mobil od Honoru pokořil bodový rekord a stal se aktuálně nejlépe fotografujícím smartphonem.

Klepněte pro větší obrázek

Honor Magic6 Pro získal v hodnocení hlavního fotoaparátu od Dxomarku celkovou známku 158, což znamená, že o bod předběhl loňského fotokrále Huawei Mate 60 Pro+ (prodává se pouze v Číně) a také letošní globální novinku Oppo Find X7 Ultra. Honor zanechal za sebou i oba loňské iPhony 15 Pro a Google Pixel 8 Pro. Proti loňskému předchůdci Honoru Magic5 Pro se zlepšil o 6 bodů.

Při pohledu na jednotlivé disciplíny, z nichž se celková známka skládá, zjistíme, že Magic6 Pro získal maximální skóre za bokeh efekt, širokoúhlý fotoaparát, barevnou věrnost u videa a fotografování v interiéru. Dílčí známka za video (150) ale nestačí na dosud nepřekonaný maximální výsledek pro video u iPhonů 15 Pro a 15 Pro Max, které mají 158 a jsou na natáčení videa stále nejlepší volbou podle Dxomarku.

Klepněte pro větší obrázek
Porovnání fotoaparátu a jeho dílčích disciplín s druhým a třetím modelem v žebříčku

Mezi plusy fotoaparátu uvádí testeři Dxomarku živé a přitom přirozené barvy u statické fotky i videa, dobré detaily i při zoomování, rychlý a přesný autofokus, pěkné portréty s dobrým bokeh efektem a velkou hloubkou snímku a také široký dynamický rozsah. Možnost pro zlepšení vidí v konzistentnější ostrosti při natáčení videa, u lehkého rozmazání při pořizování portrétu v horším osvětlení a také v případě renderování detailů u zoomovaných snímků, kde detaily mohou působit trochu nepřirozeně.

Klepněte pro větší obrázek

Honor se tak i díky vynikajícímu skóre u hlavního fotoaparátu může pochlubit celkem pěti „zlatými medailemi“, udělovanými testem Dxomark, přičemž ve čtyřech z pěti sledovaných kategorií dosáhl rovnou i nejvyššího skóre (hlavní fotoaparát, selfie fotoaparát, baterie a displej). Pouze u páté kategorie audio Honoru vyfoukl prvenství herní telefon Black Shark 5 Pro. „Jsme nesmírně hrdí na úspěchy modelu Honor Magic6 Pro a na uznání od Dxomark v podobě pěti zlatých medailí. Jde o důkaz našeho odhodlání posouvat hranice možností chytrých telefonů," řekl ředitel českého Honoru Kai Bai.

rozměry a hmotnost: 163 × 76 × 8,9 mm, 229 g
displej: 6,8", kapacitní LTPO AMOLED, 1 280 × 2 800, 453 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, GPS
paměť: 512 GB, RAM: 12 GB, baterie: 5 600 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (8× Cortex-X4, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 14
fotoaparát: 180MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk

cena: ještě se neprodává
Přečtěte celý článek