S výběrem letní dovolené nečekejte, radí Pavlíková. Zájem od loňska vzrostl o třetinu

před 1 měsíc 34

„U first minute už vidíme, o jaké destinace je největší zájem. A ty nejoblíbenější postupně mizí,“ nastínila Pavlíková s tím, že březen je už skutečně nejzazší termín pro dovolenkáře, kteří mají nějaké speciální požadavky.

ČTĚTE TAKÉ: Dovolená v Chorvatsku se letos prodraží. Češi si připlatí i v jiných oblíbených destinacích

„Prodeje na léto byly v loňském roce opravdu rekordní u všech cestovních kanceláří. A v současnosti vidíme, že zájem je ještě o třicet procent vyšší než loni. Takže pokud někdo nechce vybírat jenom z toho, co v nabídce zbylo, a chce si vybrat ať už destinaci, letovisko či typ hotelu, doporučuji to udělat co nejdříve,“ zdůraznila a dodala, že při vybírání dovolené na poslední chvíli je potřeba být flexibilní.

Které destinace jsou nejoblíbenější?

Mezi nejprodávanější zájezdy na léto patří podle údajů cestovní kanceláře Čedok řecké ostrovy. Na prvním místě se umístila Kréta, těsně za ní pak Rhodos a Korfu. Druhé místo obsadilo Turecko a na třetím skončilo Bulharsko. Oblíbené jsou i Španělsko a Egypt.

„Skokany jsou také Albánie a Černá Hora,“ poznamenala Pavlíková. Důvodem jejich popularity nejsou pouze nižší ceny, ale zejména fakt, že lidé chtějí poznávat nová místa.

Pokud jste ale nedočkaví a chcete za létem vyrazit už nyní, mluvčí cestovní kanceláře doporučuje destinace jako Egypt, Kanárské ostrovy či Madeira, nichž se dostanete do pěti hodin.  Nevadí-li vám delší cesta, můžete ještě sáhnout po posledních termínech do exotických krajin, jako je třeba Thajsko.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pozor na falešnou cestovní kancelář, varuje ministerstvo. Z dovolené se může stát noční můra

Přečtěte celý článek