Poprava ve stylu Camorry. Mafie se po 15 letech mstila před ústředím Applu v Neapoli

před 1 měsíc 41

Vrazi zastřelili Coppolu ranou do obličeje před ústředím společnosti Apple ve východní části italské metropole San Giovanni a Teduccio. Šestašedesátiletý stavební inženýr měl mít úzké vazby ve světě mafie a být členem klanu Mazzarella, tedy větvě Camorry působící v Neapoli, připomíná Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Svou tetu uškrtil a kleštěmi vytrhl zuby, rozhodl soud v Liberci. Muž dostal výjimečný trest

Vyšetřovatelé se domnívají, že vražda byla odplatou za porušení části zločineckého kodexu o mlčenlivosti, jež je známá mimo jiné jako omerta. Zabijáci přepadli údajného exčlena 12. března, přičemž samotné pachatele nikdo na vlastní oči neviděl.

Bezvládné tělo nalezli policisté krátce po sedmé hodině večer. Podle nich šlo o „skutečnou popravu ve stylu Camorry“. Coppola žil podle italského webu Today pod ochranou úřadů zhruba 15 let poté, co se rozhodl spolupracovat s útvarem pro boj proti mafii a odhalil interní mechanismy klanu, a to především v oblasti vydírání.

Zločinecké struktury dříve prý prorostly do oblasti stavebnictví v takové míře, že zedníci nepoložili žádnou cihlu, „aniž by z ní neputovala část peněz do ‚systému‘“. Coppola rovněž vyzradil policii zásadní data o ekonomických zájmech gangsterů spojených s investicemi či poukázal na konkrétní příklady korupční aktivity.

Historie známého zločineckého uskupení sahá v různých obměnách až do sedmého století, přičemž zformování do organizace ilegálního rázu proběhlo v 19. století v regionu Kampánie. Dělí se na mnoho klanů, jichž má být až 180.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Brutalita, jakou policie nepamatuje. Lupič zbil tyčí šéfa pražské pizzerie, ukradl statisíce

Přečtěte celý článek