Když se napil, choval se jako zvíře. Známí promluvili o podezřelém z vraždy v Hořovicích

před 1 měsíc 55

„Moc jsem ho nemusela, teď je mrtvý, ale ani tak nejde říct nic jiného, než že to byl magor. Potkávala jsem ho jen ve školce, kam jsme vodili děti. Nechápu, proč to udělal. Ona nedávala najevo, že by s ním měla problémy,“ sdělila Blesku kamarádka zesnulé ženy. Místní, se kterými mluvila redakce CNN Prima NEWS, však prozradili, že pár měl údajně mezi sebou neshody. Podle nich byla hlavním důvodem konfliktů žárlivost. Stejně vypověděla i známá Tomáše: „Jejich vztah se opět chýlil ke konci,“ tvrdila Blesku.

ČTĚTE TAKÉ: Neshody, žárlivost a alkohol. Co stálo za trojnásobnou vraždou v Hořovicích?

Svou roli měl v tragédii sehrát i alkohol. „Byl to milionový kluk, skvělý fotbalista, bavič. Dokud se nenapil. A taky měl něco s drogami. Pak to bylo zvíře. Odmalička neměl dobré rodinné zázemí. Ne že by se o něj máma nestarala, ale jeho děda se upil, pak jeho táta i strýc,“ vylíčila žena z obce, odkud podezřelý pochází.

Jeho matka navíc prý žila ještě s dalším alkoholikem, který rodině doma dělal peklo. „Řádil, vyhazoval věci z okna, jezdili tam policajti a Tomáš se k nám jako malý chodil schovávat. Jiné prostředí neznal. Myslím si, že to má na dítě zásadní vliv,“ řekla žena.

Podezřelý podle ní rozhodně nebyl rodinný typ. „Děti ale měl rád. Znala jsem i tu jeho Lindu. Přišla mi úplně normální, byla vysokoškolačka, nechápu, proč se k němu vrátila,“ namítla žena.

Právě další neshody jsou často spojovány s otřesným činem, s čímž ve vysílání CNN Prima NEWS souhlasil i psycholog Karel Humhal. „Člověka jako první napadne, že se jedná o akt nějaké pomsty. Dejme tomu, že dospěl k závěru, že třeba měl být tou ženou opuštěn, a tak si řekl: ‚Když to nebudu já, tak to nebude ani ona a bohužel to nebudou ani děti‘,“ vysvětlil odborník.

Podle informací Blesku byl možný pachatel v poslední době nezaměstnaný. „Skončil u nás loni v létě, dělal řidiče náklaďáku,“ řekla deníku účetní firmy, kde naposledy pracoval. Muž se však měl na Facebooku chlubit snímky z luxusní dovolené v Turecku a Dubaji nebo ze zábavních parků. Peníze měl zřejmě díky prodeji domu, který zdědil.

Policie trojnásobnou vraždu, která se stala v sobotu v Hořovicích, nadále vyšetřuje. „Dle ohledání těl měla žena s dětmi zemřít násilnou smrtí. Podezřelým z tohoto hrůzného činu by měl být partner zemřelé, po kterém jsme intenzivně pátrali. Nakonec byl muž nalezen ve spolupráci s kolegy z Jihomoravského kraje bez známek života v ubytovacím zařízení na Břeclavsku,“ uvedli policisté v tiskové zprávě. „S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu. Pro zjištění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva,“ doplnila Richterová pro CNN Prima NEWS.

Přečtěte celý článek