Další zásah. Před každým letem se raději sejděte s příbuznými, vzkázal okupantům velitel ukrajinského letectva

před 1 měsíc 67

Vrchní velitel ukrajinského letectva oznámil, že protivzdušná obrana sestřelila další ruský letoun. Tentokráte šel k zemi stroj Su-34.

„Doporučuji proto útočníkům, aby se před každým letem pro jistotu sešli se svými příbuznými. Ostatně, kdo ví, jestli bude mít tentokrát štěstí, nebo ne,“ napsal na svůj telegramový účet Mykola Oleščuk, velitel ukrajinských vzdušných sil.

Včera se podle Oleščuka podařilo ruským pilotům vyhnout se raketám, ale tentokráte se podařilo z nebe sundat ruský stíhací bombardér Su-34. „Minus ještě jeden Su-34 východním směrem,“ lakonicky poznamenal Oleščuk.

Ukrajinci jsou v boji proti ruským letounům v posledních dnech velice úspěšní. 17. února ukrajinské ozbrojené síly zničily dva Su-34 a jeden Su-35 o den později další stíhačku Su-34 . Zástupce Vzdušných ukrajinských ozbrojených sil poznamenal, že stíhačky zničené 17. února útočily naváděnými pumami na předmostí Avdijivky i na další cíle.

19. února ukrajinští obránci pak sestřelili Su-34 a Su-35S ve východním směru. Letoun Su-35 spadl do moře, kde zahynul i jeho pilot, druhý stroj se zřítil severně od okupovaného Mariupolu.

V pátek 23. února pak přidali do sbírky sestřelený již druhý letoun včasné výstrahy a řízení A-50. Šlo o společnou operaci letectva a vojenské rozvědky, kterou ohlásil na sociální síti také velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Přečtěte celý článek