Zhulené krysy užírají marihuanu v důkazní místnosti, ovlivní to případy, bojí se policie v USA

před 1 měsíc 46

Zatímco policisté v největším městě americké Louisiany loví v ulicích překupníky drog, přímo ve vlastním řídicím středisku se musí potýkat s jinými zločinci. Jsou jimi přemnožené krysy, které využívají škvírky v neudržované budově a ničí důkazní materiály – třeba balíky se zabavenou marihuanou, informuje web Nola.com.

VIDEO: Bobři ohrožují hráze, nebezpeční jsou i pro lidi. Město žádá řešení.

Ani hlodavci navíc neuniknou účinkům drogy, což potvrdila Anne Kirkpatricková za policejní centrálu v New Orleans. „Krysy nám ujídají marihuanu. Všechny jsou zhulené,“ poznamenala suše v pondělí za velitelství. Hlodavci policistům mimo jiné zanechávají na stolech rozkousané dokumenty či výkaly, což má podle jejích slov ilustrovat, v jak špatném stavu se budova z roku 1968 nachází, poznamenal web The Guardian.

Krysy navíc nejsou ani zdaleka jediným problémem, který dělá policistům hluboké vrásky na čele. Trápí je také přemnožení švábů, katastrofální údržba, nefungující výtahy, vodovod, klimatizace a ventilační systém. Ten loni zkolaboval a oprava vyšla na šest milionů dolarů.

Právě zchátralá budova plná otravné fauny je pro Kirkpatrickovou argumentem, proč by se policejní velitelství New Orleans mělo přestěhovat jinam. Krysy, které se vloupaly do místnosti s důkazy a vyčmuchaly marihuanu, byly podle ní obzvláště problematické, protože mohly ovlivnit trestní případy.

O přestěhování ovšem musí rozhodnout městská rada, která by pomohla s financemi na přemístění centrály. Hlasovat by o tom měli radní už příští týden. Co bude dále s budovou poté, co se policisté odstěhují, zatím úředníci neví. Ani to, jak vyřeší hejno krys, které tam našlo nové a veselé útočiště.

Není to poprvé, co rychle se množící hlodavci dostali chuť na marihuanu. Podobné případy řešili též policisté v argentinském Buenos Aires či indickém Uttarpradéši. I tam krysy hodovaly na stovkách kilogramech vysušené psychotropní látky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brňany vyděsil had v paneláku. Zasahovala policie i herpetolog, plaza si nakonec vzal do své péče.

Přečtěte celý článek