Tresty za výtržnosti fanoušků pro Spartu a Slavii. Kluby zaplatí pokutu za ligu i pohár

před 1 měsíc 40

Sparta za domácí derby ve 23. ligovém kole (0:0) dostala pokutu 120 tisíc korun, dalších 50 tisíc musí zaplatit za čtvrtfinále MOL Cupu v Edenu, kde její tým zvítězil 3:2 po prodloužení. Slavii komise za ligový šlágr na soupeřově stadionu na Letné vyměřila 40 tisíc, za pohárový zápas na vlastním hřišti pak 100 tisíc korun.

K TÉMATU: Pražští kriminalisté dopadli fotbalového násilníka. Své oběti zlomil obličejové kosti

Sparta dostala vyšší pokutu za to, že fanoušci pyrotechnikou opakovaně způsobili přerušení utkání, nevhodně pokřikovali a vhazovali předměty na hrací plochu. Podobnými prohřešky porušila povinnosti pořadatelského klubu i Slavia v pohárovém derby a komise jí za to udělila stotisícový trest.

Sparťanský kapitán Krejčí dostal podle předpokladů za vyloučení ve šlágru 24. ligového kola v Plzni pouze automatický trest na jedno soutěžní utkání. Letenský obránce musel ze hřiště po dvou žlutých kartách a ani jednu z nich neobdržel za surový či brutální zákrok.

Pokutu 80 tisíc korun musí zaplatit za nevhodné chování fanoušků v domácím duelu s Ostravou zlínský klub. Někteří z příznivců „Ševců“ se dopustili rasistických pokřiků na adresu hostujícího hráče. Baník po stejném utkání dostal pokutu 50 tisíc korun mimo jiné za to, že jeho fanoušci poškodili zařízení stadionu. Dynamo České Budějovice pak musí zaplatit 20 tisíc korun za výtržnosti fanoušků při zápase v Mladé Boleslavi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladíci v Praze napadli fanouška Slavie. Sebrali mu šálu a čepici, hrozí jim desetiletý trest

Přečtěte celý článek